Zandsculpturen in Virginia Beach
13 februari 2018 
3 min. leestijd

Zandsculpturen in Virginia Beach

Hallo hier ben ik weer. Terug met een nieuw avontuur. Zandsculpturen in Virginia Beach!

Eventjes thuis geweest om aan ons TINY house te werken, zodat als we terug komen meteen de oude keuken badkamer en toilet eruit kunnenWilfred Stijger breken plus een paar muren. Dan kunnen we graven en daarna beton storten. Hopelijk gaat dit snel, maar dat graven zal wel lukken. Dat zijn we immers gewend.

Deze keer zijn we op weg naar de VS voor een wedstrijd. Natuurlijk met mijn partner Edith. Samen gaan we de strijd aan met 10 andere genomineerde teams! We krijgen 12/ 15 ton zand. (er staat nog een youtube video timelapse van vorig jaar ) Hier kun je alvast een beetje zien hoe het er aan toe gaat in Virginia beach Neptune festival.

Ik werd 10 jaar geleden (als het niet langer is) door Donna Tate benaderd in Italie om op haar festival te Edith van de Weteringkomen. Ze zag eruit als echt zo’n Amerikaanse vrouw van middelbare leeftijd (ik dacht “oma”).  Ze was niet dik zoals het stereotype Amerikaan dat we meestal bedenken. Any way, ze wilde ons op onze vrije dag met vrienden vergezellen. Niemand had hier echt veel zin in om oma op sleeptouw te nemen, omdat wij naar musea wilde en de expo’s bekijken. We probeerden ongezien te ontsnappen uit ons hotel, maar helaas stond ze ons al op te wachten (wie weet hoelang al)! Ze was er klaar voor… zucht. Oké we nemen haar mee.

Ik wil hier niet te diep op ingaan, maar één dingetje wil ik wel kwijt. Toen we een museum ingingen was ze al snel uitgekeken en zou buiten op ons wachten (dat duurde 1.5 uur) arme oma! Ik voelde me direct schuldig en besloot me in haar te interesseren. Dus ik begon van alles te vragen, dat leek mij in ieder geval beter dan me te ergeren. Zo was ze op zoek naar artiesten die wilden meedoen op haar mooie festival. Helaas was er op dat moment niet of veel reisgeld/stipendium en kon ik niet gaan.

Na velen jaren e-mails met uitnodigingen besloten wij te komen. Ik kreeg natuurlijk nog wel eventjes op mijn donder omdat euvel in Venetië. Ik bood mijn excuus aan (ook namens mijn collega’s) en het werd allemaal weer appeltje peertje.

Wij komen daar nu zo’n 9 / 10 jaar (en krijg zo nu en dan nog steeds op mijn donder;)!

Vliegen

Edith was haar kussentje en deken vergeten bij het inchecken na de spullencontrole, dus ben ik terug gegaan om het op te halen. Helaas stonden er al mensen van de explosieven opruimingsdienst bij… Ik mocht er zelf ook niet bij om het te claimen, maar na één belletje was het toch gelukt. (Mensen zijn achterdochtig geworden door al die dreigende aanslagen.) 

Helaas geen upgrade naar business class. Jammer dan volgende keer beter. We hebben wel een goede vlucht gehad via Atlanta naar Norfolk Virginia. We werden opgehaald door Bill nog een ritje van 45 minuten tot het hotel. Hij is al jaren vrijwilliger voor de Neptunefestival, maar ons kende hij nog niet. We waren erg moe en niet in staat om veel te kletsen met Bill. Bij aankomst in onze kamer viel en we meteen in slaap. De volgende ochtend hebben we lekker uitgeslapen en in de middag mochten we mallen in elkaar zetten.  De volgende dag maakten we een welkomst sculptuur nou ja… een kasteel met de Neptune logo! Die werd dan s’avonds uitgelicht (vandaar de slechte foto!)

Verlicht zandsculptuur

We weken met z’n allen in deze tent vlak bij het hotel. Fijn hoor een tent, het nadeel van de tent is echter het licht. En laat nou net het licht nogal belangrijk zijn voor de sculpturen. Het is zeer lastig om contrast te zien (en dat is nog zacht uitgedrukt!). Het is net alsof je een foto neemt met flitser van een zandsculptuur. Ik vind dat ze nu iets aan dat licht moeten doen. Al weet ik zelf nog niet wat. Misschien wel het dak transparant maken of licht doorlatend net als in kassen in de zomer, die wit gekalkt worden.  Als u het weet, hoor ik het graag! (oh ja het moet niets kosten). Gelukkig kan ik ons sculptuur scannen en dan 3D in de computer bekijken.

VeranderingenVirginia Beach Zandsculpturen Demo

Ook anders deze keer is dat wij de leiding overnemen van John Gowdy om de democarve te doen. Hij heeft ons de laatste jaren goed ingewerkt (bedankt Gowdy!). Aan het einde van de competitie maken we met z’n allen de demo carve. Ook doen we iets leuks met de banner onderaan. Deze keer draaiende letters. Het effect is precies zoals verwacht en te zien op mijn video (youtube).  Ook hebben we een geweldige sushi avond georganiseerd en daarna ging iedereen weer zijn eigen weg.  Hoewel sommigen gaan waar wij gaan… South Padre Island Texas! 

Over de schrijver
Reactie plaatsen