Ceremonie

Japan is zeker een land met een ceremonie cultuur. Eerst een warm welkomst feestje bij aankomst op het vliegveld met veel applaus, flitsende camera’s en lachende Japanse gezichten. Vervolgens met een grote bus naar Totorri, snel inchecken in het hotel, even wat eten en daarna meteen door naar het museum. Want er is een ceremonie georganiseerd. Een feestje waar foto’s van vorig jaar worden tentoongesteld en een mooi verhaal over het ontstaan van het museum wordt verteld.

Na deze happening terug naar het hotel. Gelukkig even een break. Mijn bagage is namelijk niet aan gekomen, vervelend. En dus moet ik nog even shoppen en heb nog 2 uur. Ik had gisteren gelukkig al wat kunnen kopen op het vliegveld in Tokio, maar kon daar geen regenpak vinden. De 2 uur vlogen voorbij en kon niets vinden behalve een klein gezellig barretje waar ik met Enguerand thee heb gedronken.

Terug bij aankomst omkleden, want we gingen naar het gemeentehuis om nog een aankomst ceremonie te beleven met de burgemeester en om met de pers te praten. Nog 1 ceremonie (tenminste dat denk je dan!), S’avonds bij het eten kregen we weer een hartelijke welkom en een demonstratie Japans karate door kinderen uitgevoerd. In Japan wordt tijdens zo’n maaltijd veel en met iedereen getoost en dan moet je er bier en sake bij drinken tot je je niet meer kunt gedragen! Ik was een beetje verkouden geworden en heb het maar bij de thee gehouden.
Dit waren erg lange dagen dus ben er op een goed moment ertussenuit geglipt en naar mijn kamer gegaan! Wat skypen met het thuisfront, ontwerpen, naar bed en morgen aan de slag.

Carve dag 1

Na een mooie ceremonie, die vanochtend werd gehouden ter nagedachtenis van onze zandbroeder Brad Cull die vorig jaar plotseling overleed, gingen we aan de slag. Sommige carvers zijn hier al een week bezig en het ziet er al erg mooi uit.

Sommige carvers zijn al dagen bezig.

Ik heb nog steeds geen bagage, dus moet ik wat tools lenen van anderen. Nog niet zo’n probleem, want moet toch eerst nog wat ontwerpen en dat zal wel eens de hele dag kunnen kosten. Beetje het zand inspecteren, rondvragen wat anderen van het zand vinden, tekenen en een schep zoeken! De eerste dag is altijd een beetje uitzoek dag. Ik heb een heerlijke plek gekregen buiten op een heuvel tussen de bomen en een constructie boven mijn hoofd voor als het gaat regenen.

Mooie tent boven mijn werkplek voor als het regenen.

Hier mag ik enige tijd aan carven. 2.5 meter hoog en de basis is ongeveer 5×5 meter!
Binnen mag ik ook een sculptuur maken, een kleiner formaat waarin ik Andy Warhol en Jakson pollock ga verbeelden. Hopelijk blijft het mooi weer:) Het buiten sculptuur gaat over Hawaii. Weet eerlijk gezegd nog niet zo goed wat ik ermee ga doen, maar heb wel al wat ideeën.Thema van het zandmuseum is dit jaar Hawaii. hier wat ideeen ter inspiratie.

Dansende dames met de Dimond head op de achtergrond. Een grote golf, palmbomen en bijzondere bloemen en wat schelpen op de voorgrond.

Ik ben benieuwd!

Over de schrijver
Reactie plaatsen