Even voorstellen: Wilfred Stijger
15 maart 2017 
1 min. leestijd

Even voorstellen: Wilfred Stijger

Mag ik mij even voorstellen, mijn naam is Wilfred Stijger. Geboren in 1970 en ben zo’n 27 jaar actief met zand. Daarnaast houd ik mij bezig met o.a. tekenen, schilderen, modelleren op een computer met een 3D programma en werk met Rhinoceros (een soort autocat programma) verder heb ik een studio waar ik van alles doe, het uitvinden van nieuwe tools, 3D printen, vacuüm vormen, computergestuurd Fresen!

Zand, ijs en sneeuw

Het meeste wat ik doe in mijn studio is vaak gerelateerd met zand, ijs en sneeuw!Bekisting voor een zandsculptuur word zorgvuldig opgestapeld
Als je in deze business actief bent weet je dat de tools die je gebruikt beperkt is tot kwasten, paletmessen en een schep, de rest moet je zelf uitvogelen. En dat is precies waar ik van hou… Het liefst voor elk project een nieuwe tool bedenken, zodat je er iets speciaals mee kunt maken, iets unieks!

Als je met zand begint ontdek je snel dat de sky de limit is. Je kunt bijna alles maken van zand en er zijn vele technieken om het te bereiken. Vaak wordt het zand (dat hoekig van vorm is en uit een rivier komt met een beetje leem) samengestampt in houten bakken. Uiteindelijk houd je dan een zandblok over waar je op wordt losgelaten. Deze gecompacte zandvormen komen in allerlei vormen en maten.

Buitenland project

Op het moment ben ik mij aan het voorbereiden voor een aantal projecten buiten de deur. Dit jaar ga ik naar Japan, Engeland, Texas, Denemarken (hier doe ik o.a. een betonsculptuur) daarna ga ik naar Canada en Australië!
Ik heb het geluk dat ik heel vaak mijn partner kan meenemen, omdat zij ook graag met zand bezig is. Vaak werken we dan samen aan een sculptuur.

Dit jaar mag ik jullie berichten over hoe en wat er allemaal gebeurt tijdens deze projecten!

Vriendelijke Groet,
Wilfred

Zandcarvers Wilfred en Edith

Over de schrijver
Ik kan me even voorstellen ik ben Frederika
Door

Ik kan me even voorstellen ik ben Frederika

op 23 Jul 2017

Katwijk A/d Rijn ik kijk graag naar zand cultuur.

Jozien de Wildt- van Boven
Door

Jozien de Wildt- van Boven

op 04 Sep 2017

Wilfred Stijger! Kom ik ineens je naam tegen bij de Zandsculpturen in mijn woonplaats Oss! Als ik dat had geweten, was tijdens je werk langs gekomen. Leuk om na 34 jaar(!!zomerhuisje ouders 1981-1983) iets van jou te vernemen en je werk te mogen bewonderen. Prachtige bolvormen trouwens en wat een heerlijk creatief beroep! Het ga je goed.

Reactie plaatsen