IJssculpturen in Banff
08 mei 2018 
1 min. leestijd

IJssculpturen in Banff

Ons ijssculptuur avontuur gaat verder in Canada.

We krijgen een flink blok sneeuw van wel 27M3 en gaan aan de slag om hier een mooie wolf van te maken. Tijdens het ijssculpturen zagen we een mooie zonsopkomst. Het weer is al 3 dagen erg mooi, dus ideaal om met sneeuw te werken.

Alles doen we het liefst met ladders. Die kun je makkelijk en snel verplaatsen, wat super handig is.  Aan de achterkant van onze wolf maken we iets wat hij ziet.  Een hert die aan het drinken is op een onbewaakt moment. Ook schijnt de volle maan tussen de bomen.. wat gaat de wolf doen?

Sneeuw is fantastisch. Je kunt er van alles mee doen, de sky is the limiet! Op mijn YouTube kanaal staat een filmpje van alle andere sculpturen, die er ook zeer fraai uitzagen.

Het avontuur gaat verder

Next stop… Ice on white festival!

Een competitie.. Wat ik zelf belachelijk vind. Hoe vergelijk je een “van Gogh met een Rembrandt”?

Houd wedstrijden toch bij sport!!  

Maar goed hè je mag maken wat je wilt!

De Juri kijkt scherp of je aan hun regels voldoet. Is je sculptuur te hoog? Te laag? Is het gepast zit er symmetrie in? Begin je op tijd? Stop je op tijd?

Ik zat een keer vast met mijn arm in een uitgeholde ijsboom, kreeg hem er maar niet uit. De jury begon echt te zeuren dat ik nog bezig was. Edith heeft mij uiteindelijk moeten uithakken! Het kwam omdat ik het ijszaagsel wilde verwijderen van onze holle boom, maar al dat schaafsel kwam onder mijn elleboog terecht, waardoor mijn arm niet meer naar beneden kon. Ik had mijzelf op slot gezet, maar gelukkig was Edith er om mij te helpen.

Stel je voor dat je dit ergens op een afgelegen plek zou maken en je dan vast komt te zitten.. je hebt dan wel geen last van de Juryleden, maar zie dan maar eens los te komen.

Nu  werken we in een tent en gaan we nog meer wolven maken. Wolven in de bomen.. met Roodkapje!

Tot bij de volgende blog!

Over de schrijver
Reactie plaatsen