IJSsculpturen in Scheveningen
20 maart 2018 
1 min. leestijd

IJSsculpturen in Scheveningen

Deze week gaan Edith en ik ijssculpturen in Scheveningen.

Samen hebben we de gouden koets toebedeeld gekregen. Heel eerlijk gezegd dacht ik meteen “wat een rotklus”. Ik bedoel de koets is oké hoor, maar het maken ervan in ijs is een hele uitdaging. Zeker als het  in 6 dagen met 80 cleimbelds moet gebeuren. (Cleimbeld is een merk van een ijsblokkenmaakmachine) Zo’n blok weegt ongeveer 110 kgr en is 25x50x100 cm.

Gelukkig werd er voor ons gestacked. Nou ja gelukkig.. ik heb zelf gemaild met de opdrachtgever of het anders kon in verband met met weinig tijd en zo veel blokken. Ik stelde hem voor om zelf een stackplan te maken en zo minder blokken te gebruiken.

Veel blokken

Ik heb de opdrachtgever toen 2 opties gestuurd. Optie 1 met 54 blokken en optie 2 met 40 blokken. Gelukkig koos hij voor optie 2, maar dat waren nog steeds behoorlijk veel blokken. Al is het natuurlijk wel begrijpelijk dat de klant zo groot mogelijk wil gaan. Maar door de vele blokken en de korte tijd heb ik het gevoel dat we het een beetje moeten afraffelen. Maar goed we moeten er eerst nog heen en misschien valt het allemaal wel mee.

Koets Scheveningen

Laatste dag

Nog één dag te gaan. Het was een hectische week, maar eigenlijk viel het allemaal best wel mee. Het was alleen niet helemaal lekker gestacked, dus zater er wat gaten en sleuven in de blokken. Dit had voor problemen kunnen zorgen, maar gelukkig is dat helemaal goed gegaan. De Steady Cam doet het ook goed en daar heb ik heel wat mooie beelden mee op kunnen nemen. Mijn ouders zijn nog even langsgekomen en na een rondleiding weer doorgegaan omdat we het natuurlijk druk hadden met de koets.

Op naar het volgende avontuur!

Hier kunt u de timelapse van dit gehele proces bekijken: https://youtu.be/4wQrJmdLgI4

Over de schrijver
Reactie plaatsen