Lekker in de zon!
31 maart 2017 
2 min. leestijd

Lekker in de zon!

Enige dagen geleden was ik dan eindelijk begonnen aan mijn stuk! Ik moet zeggen dat het niet helemaal mee viel en nog steeds is de strijd in volle gang!

Ons programma:
We beginnen om 7:15 aan ons ontbijt. Om 8:00 wandelen we naar de busjes stappen erin en rijden we naar het museum. We doen een korte briefing en dan aan de slag.
Om 12:30 krijgen we lunch tot 13:30, een originele bentobox met Japanse lekkernijen.

Dan carven we door tot 18:00 en rijden we weer in de busjes naar het hotel, wat ongeveer 20 minuutjes duurt. Daarna spreken we af om 19:20 om vervolgens ergens te dineren. Meestal zijn we dan zo’n 21:30/22:00 weer terug in het hotel en gaan we meestal meteen naar bed. Dit is de korte versie van een dag werken in het Zandmuseum!

Mijn plek is in de buitenlucht, lekker fris en soms heerlijk in de zon! Twee keer per dag lopen er ook nog kamelen langs. Zou ik niet verwachten zo in Japan, mooie beesten. Er worden ritten georganiseerd waarmee je met kamelen door de duinen kan wandelen. Cool!

Dag 5

Het sculptuur schiet al aardig op, vandaag is dag 5. Ik hoop dan de tiki beelden erin te krijgen en de golf te kunnen maken!

Alles is zo strak georganiseerd dat er niet zo heel veel veel tijd over blijft om te bloggen, dus ik schrijf nu in het busje. Ook niet helemaal ideaal, maar is even niet anders.
Wel lekker opgeschoten vandaag hoor, de onderste mallen zijn eraf gehaald, zodat ik er morgen een eind aan hoop te breien. Er moeten nog wat bloemen en schelpen in verwerkt worden.

Dan kan ik hopelijk overmorgen een begin maken aan Andy Warhol! En inderdaad het is gelukt om het op tijd af te krijgen, op de bloemen na. Die hoop ik er nog tussen te krijgen op een mooi tijdstip, als het binnen te dampig wordt met gasdampen van de verwarmers! (die worden gebruikt om het zand te drogen)

Het bijzondere van dit soort zand is dat als het nat is, niet zo stevig is. Je kunt dan niet zo verticaal werken. Je kunt het grof uitzetten / uitblokken, maar dan niet zo stijl. Vervolgens laat je het drogen (met een blower / ventilator), buiten gebeurt het door de wind en de zon!

Andy Warhol

Anyway vandaag gaan we met Andy Warhol aan de slag. Nu ben ik, net als de rest, in het museum gebouw aan het werk.

Wat het sculptuur betreft, maak ik Warhol op de manier die hij gebruikte voor Marilyn Monroe, een zeefdruk in 4 parten gedeeld!
En omdat ik meer een ‘portret’ maak dan zijn ‘kunstwerken’ wil ik die met elkaar verweven. Hetzelfde doe ik dan met Jackson Pollok,
een portret met verf klodders en verf-slierten.
Ik hoop dat het gaat lukken!

Over de schrijver
Jasper Boekbinder
Door

Jasper Boekbinder

op 31 Mar 2017

He wilfred je gaat als een kanon :) Ga zo door!

Reactie plaatsen