Reizen, reizen en nog eens reizen!
21 maart 2017 
2 min. leestijd

Reizen, reizen en nog eens reizen!

Dit keer stap ik in mijn eentje op een vliegtuig naar München, om daar vervolgens over te stappen naar Tokio Haneda. Daar blijf ik dan slapen in een hotel op het vliegveld en vervolg de reis de volgende ochtend naar Totorri, waar het allemaal gaat gebeuren!

Redder in nood

Onderweg kom ik collega, Susanne Rusler, tegen op Schiphol. Verassing! Altijd erg gezellig met een mede reiziger, hoewel we niet naast elkaar zitten. Wie weet op de vlucht naar Tokio. Ik heb hier zo’n zin in!
Ze heeft mij meteen uit de brand geholpen,bedankt Susanne! Ze had namelijk een heel andere ticket gekregen naar München? Ze hadden haar verteld dat er vertraging was en ze kon een ticket krijgen van een eerder vertraagde vlucht. Ik was mij er totaal niet van bewust. Mijn ticket was heel anders en nadat ik had gecheckt was de vlucht vertraagd tot 20:30. Ik zou om 16:50 vliegen! Gelukkig konden ze mij ook in het eerder vertraagde vlucht overboeken. (nu maar hopen dat het goed komt met de bagage)

Thema Amerika

Ik hoor dat er al mensen zijn begonnen met het sculpturen van zand in het museum van Totorri. Het thema is Amerika! Ik heb het genoegen om iets te gaan doen met kunst en iets met Hawaii. Ik kijk er al naar uit, maar voor het zover komt moeten we eerst nog meer in krappe stoeltjes zitten, eten, snoozen, toilet-breaks houden, overstappen, nog meer zitten in nog steeds te krappe stoeltjes.. waarvan de rugleuning net niet genoeg naar achter kan, u weet wel…!

Maar goed daar tegenover moeten vele andere mensen met normale banen elke dag 1-2 uur in de auto of trein zitten, ook krap hoor in de spits, file rijden… en dat bijna elke dag! Uiteindelijk spaar ik al die reis uurtjes op en doe de volledige werkweek van iemand die een (normale) baan heeft in een/twee dagen. Toch niet zo gek hoor, lekker filmpjes kijken, beetje kletsen, lezen of tekenen.

Leven over rozen?

Gaat het leven van een zandartiest over rozen? Ik weet het nog niet!

Wat mij nu opviel in München, is dat de mensen (waarvan de meeste Japans of Oosters zijn) zo netjes in de rij gingen staan. Daar kunnen ze op Schiphol nog wel iets van leren!
Als ze daar beginnen met omroepen en dan bijvoorbeeld alleen voor de mensen uit business class begint werkelijk iedereen meteen trappelen en te dringen.

Na 4x een film en een heel rare snoooozzzz droom zijn we aangekomen in Tokio. Een soort verzamelpunt waar nog meer Carvers zullen aankomen. Wat ik niet kon laten is een foto van het toilet. Echt cool! Overal een knopje voor in Japan!

Morgen ontmoeten we de burgemeester van Totorri!

http://www.sand-museum.jp/en/

Over de schrijver
Peter
Door

Peter

op 22 Mar 2017

heel bedankt.. ik wil de heel verhal ont begrijpen.. ...

Jasper Boekbinder
Door

Jasper Boekbinder

op 24 Mar 2017

Hi Peter, leuk dat je ons blog leest. Zie dat je zelf ook mooie sculpturen maakt. Top!

Reactie plaatsen