Sculpturen met beton in Blockhus
29 mei 2017 
2 min. leestijd

Sculpturen met beton in Blockhus

Iets heel anders deze keer.. we gaan spelen met beton! De klant vraagt of we ook ‘beton’ kunnen sculpturen. Het liefst zo groot als een gewoon zandsculptuur (4.5 m). Dat gaat helaas niet lukken, gewoonweg omdat beton veel bewerkelijker is en je ook de constructie eronder moet maken van staal of EPS.

Voor alles een eerste keer

Het is voor allemaal onze eerste keer met dit soort beton, dus moeten we het wiel uit vinden. Daarbij hebben we maar 12 dagen. Gelukkig heb ik jaren geleden wat ervaring op kunnen doen voor Jora Vision. Het was een vieze bende en het beton zat tot in je onderbroek, maar het resultaat mocht er wezen, dus ik ben best enthousiast over deze klus!

Tussen de beton werkzaamheden worden er ook gewone zandsculpturen gemaakt door het zand team. We zitten gezellig in ons huisje vlak bij de kust in het hoge Deense noorden. Hopelijk blijft de zon schijnen en blijft de wind weg. We hebben huurfietsen gehuurd en zijn meteen boodschappen gaan doen. Maar nu.. tijd voor beton!

Hier maak ik een basis fundering voor mijn sculptuur. Er zitten balkjes onder zodat ze later makkelijk op toer kunnen.

Er werd vanochtend nog even uitgelegd hoe we te werk moeten gaan met het beton, zodat alles goed zou verlopen.

Gevaarlijk draakje

Vandaag gebeurde er iets bijzonders. Pedro Mira’s sculptuur ontvlamde terwijl hij aan het lassen was (staal constructie op piepschuim). Zo blijkt maar weer, er kan dus wel eens iets misgaan!

Dit hadden we op Facebook gemeld aan onze collega’s;

Breaking news!
Pedro Mira was attacked by a flying dragon escaped from a place called “Sondervig”. Nobody saw the dragon coming in and spewing fire at Pedro’s creation!

En natuurlijk krijgt het verhaal een staartje!
Edith is al aardig op dreef met haar ratten vanger en ook ik ga vandaag beginnen aan het draakje! draakje?

Het draakje komt tot leven

De mesh is af! klaar om er beton op te smeren. Daarna is het tijd om de draak op de pilaar te hijsen. Nu alles afwerken van boven naar beneden en als we tijd over hebben gaan we ze schilderen. De draak is klaar en nu op naar het volgende project; Sondervig!

Over de schrijver
Reactie plaatsen