Texas Sandfest

Texas Sandfest… een cool festival. Je begint aan een enorme berg zand om daar logo’s in te carven en langzaam komt iedereen binnen druppelen. De competitie begint woensdag, tot die tijd maken we logo’s. Dan kun je een beetje inkomen, beetje het zand aanvoelen. Het zand is zeer fijn van structuur en best stevig, het lijkt soms wel poedersuiker!

Een leugentje om bestwil?

Je begint bij de logo’s om eerst een vlak te maken, waarna je dan een tekening op maakt, die je dan vervolgens weer corrigerend uitsnijdt.

Tijdens deze werkzaamheden komen er vaak mensen kijken met boeiende vragen en om het ons naar de zin te maken hebben we besloten om bij elke vraag een beetje te liegen.

Bijvoorbeeld: “Wat gebeurt er als het regent?” Het antwoord is dan; “Oh.. dan verkleurt het zand en wordt het vaak blauw of soms zelfs rood! Om dat te voorkomen spuiten we er een voorzorgsmaatregel over, zodat het niet verkleurt!” Nou ja, antwoorden van zulk soort aard. Bij elke leugen die je verteld krijg je een punt.

Iemand vertelde dat er suiker in zit vermengt en dat je dat kunt proeven! Echt waar mensen proeven het. Sommige mensen zijn ietwat dom of nét iets te geloofwaardig. En het gekke is na 3 dagen liegen zijn er nog geen mensen geweest die de antwoorden in twijfel trokken, zeer vreemd!

Willen de mensen misschien gewoon een praatje? Maakt niet uit, kom maar door, waarover? Soms denk ik dat weleens. Wij zijn dan een sociale bezigheid voor mensen met behoefte aan een praatje. Daar ik me best wat bij voorstellen.. tegenwoordig heb je daar een evenement voor nodig. Een excuus om een praatje te kunnen maken met vreemde mensen.

Compacten

Na al die logo’s zijn we dan begonnen met het compacten van onze competitie sculptuur. Het water wordt om de haverklap bijgevuld door een waterbedrijf en ondertussen stamp je het zand aan in de boxen. Die boxen maken we aan de zijkant waterdicht zodat je er veel water in kan storten en zand in kan scheppen. En als de box vol is, komt er weer een nieuwe bovenop.Dat was een beste pound up! Het meeste heeft Edith gedaan en ondertussen kon ik mijn gang gaan op het middelste gedeelte, terwijl Edith eromheen aan het compacten was.

Het wordt al heel gaaf. Er verschijnen gezichten uit het zand en daarvoor komen kinderhoofden die gekke bekken trekken. Edith is die nu aan het uitzetten. Als je goed kijkt zie je dat 2 gezichten 1 oog delen en de ander heeft de mond van het middelste figuur in zijn oog.

Nog anderhalve dag te gaan. Vandaag zijn we veel opgeschoten. De beelden in het midden kijken naar de kinderen en bedenken wat voor monsters het zijn. Aan de achterzijde kun je zien wat ze denken. En wat een drukte zo’n 30.000 man per dag / per paar uur. Morgen een top dag!

Gewonnen!

Wauw wat een dag was dit! Eerst wat windschade hersteld. Het had flink gewaaid afgelopen nacht, er was bijna een neus weggewaaid. Nadat we klaar waren hebben we onze spullen opgeruimd even gegeten en toen chillen in de vip tent. Een beetje rondhangen, want je moet dan weer op tijd bij de prijsuitreiking zijn.

En ja hoor, heerlijk we winnen!!! Yeah 1e prijs! Een extra centje winnen is altijd fijn. Dat kunnen we mooi in ons huis stoppen! Het ging over ouders die het gedrag van hun kinderen interpreteren. Aan de achterkant kun je zien waar ze aan denken.

 

Over de schrijver
Reactie plaatsen