Zandkastelen bouwen

Geef een klein kind op het strand een schep en een emmer en binnen de kortste keren heeft hij een zandkasteel gebouwd. Maar wist je dat deze bezigheid ook heel erg leuk is om met collega’s te doen? Zandkastelen bouwen is namelijk de ideale teambuilding activiteit! Om het mooiste resultaat te behalen moet je creatief denken, samenwerken, communiceren en de rollen verdelen. Zie je jezelf en je collega’s al in de weer met zand, water, scheppen en emmers?

Zandkastelen bouwen als teambuilding activiteit

Een team functioneert het best wanneer iedereen op elkaar vertrouwt, elkaars kwaliteiten kent en met het werk met plezier uitvoert. De teambuilding activiteit zandkastelen bouwen bevordert de samenwerking tussen de deelnemers.

Jullie beginnen met de uitleg van een ervaren instructeur. Hij vertelt welke technieken jullie het beste kunnen gebruiken en jullie ontvangen alle benodigde materialen. Vervolgens gaan jullie in teams aan de slag met jullie eigen zandkasteel. Eerst moet er natuurlijk een ontwerp worden bedacht. Wordt het een groot kasteel met draken en een gracht eromheen of kiezen jullie voor de variant met een ophaalbrug en allemaal torentjes? De keuze is aan jullie!

Het leuke aan zandkastelen bouwen is dat elk teamlid op een hele natuurlijke manier kiest voor de rol die bij hem of haar past. De eerste stelt zich op als creatief brein, de tweede zorgt dat er een concreet plan ontstaat, de derde richt zich op de details en de vierde zorgt ervoor dat het team hetzelfde doel voor ogen houdt.

Zandkastelen maken met strandzand of sculpturenzand?

De teambuilding activiteit zandkastelen maken kan zowel worden uitgevoerd met strandzand als met sculpturenzand. Het gebruik van strandzand is goedkoper dan het gebruik van sculpturenzand. Helaas is het resultaat met strandzand aanzienlijk minder mooi. Dat komt omdat je met strandzand minder makkelijk en minder secuur kunt werken. Wij adviseren daarom om zandkastelen altijd met sculpturenzand te bouwen. Dit zand gebruiken kunstenaars die zandsculpturen maken ook en hiermee kun je op een makkelijke manier de mooiste creaties maken. Het sculptuurzand gebruiken we standaard bij onze Workshop zandsculpturen.

Op welke locaties is deze workshop mogelijk?

Je kunt op elke willekeurige strand locatie zandkastelen bouwen. Uiteraard zijn er wel een paar kleine eisen waar de locatie aan moet voldoen. Zo is het handig als het water toegankelijk is.

Wil je meer dan alleen zandkastelen bouwen?

Het is uiteraard mogelijk om de teambuilding activiteit zandkastelen bouwen uit te breiden met andere activiteiten en/of te combineren met een lunch of diner.

Meer informatie?

Wil je meer informatie over zandkastelen bouwen? Neem dan contact met ons op en/of vraag geheel vrijblijvend een offerte aan.

Over de schrijver
Reactie plaatsen