Zandsculpturen in Arkansas
06 maart 2018 
1 min. leestijd

Zandsculpturen in Arkansas

Na het festival in Virginia beach waren we gevraagd of we wilden meehelpen op een project in Arkansas. Je weet wel, waar ze de Rasorbacks (een football club) hebben! We waren daar nog nooit geweest en wilden natuurlijk graag komen. Daardoor moesten we wel een paar extra dagen in Texas blijven, maar dat is totaal geen staf in dat heerlijke klimaat.

Blind date

We kregen verder geen informatie over hoe en wat we gingen doen in Bentonvil, behalve dat we het gingen maken met 100 ton zand. Een soort blind date dus. We werden opgewacht door Meredith op de luchthaven en reden naar ons hotel. De volgende dag zijn we meteen aan de slag gegaan. In plaats van 100 ton was het uiteindelijk 208 ton! We maakten het Christal Bridges museum om te beginnen en daarna maakte ik de hog. (Het wilde zwijn met scherpe rugmessen van het lokale voetbalteam.)

Onze klant was erg aardig en hielp graag mee met alles wat we maar nodig hadden. Zeer fijn zulke mensen. Ze waren erg enthousiast en organiseerden zelfs een etentje bij hem thuis, waar wij een erg leuk werpspel speelden. Het idee van het spel was om met 4 zakken met bonen erin een gat te werpen. De bakken staan tegenover elkaar en je moet in totaal 11 punten hebben om te winnen. Gooide je 1 zak in het gat dan krijg je 3 punten en een zak op het platform was 2 punten. Ik heb geen idee hoe het spel precies heet, maar het was heel leuk en gezellig.

Uitstapjes

Ook zijn we naar het museum en het voetbalveld geweest. In het museum waren onder andere werken van een beroemde glasblazer Chihuly te bekijken. Het waren erg mooie werken en ze hebben veel inspiratie opgeleverd!

Als je erover nadenkt is werken met zand best bijzonder. Zo’n korreltje is niet zo bijzonder, maar allemaal bij elkaar is het een soort lego. Het leuke vind ik als je op het strand bent en dit dus helemaal vol ligt met materiaal. Een beetje water erbij en gaan! Meestal begin ik zelf met iets kleins omdat ik me weleens geneer, maar zodra het iets begint te worden ben ik dat alweer vergeten en ga ik helemaal los.

De volgende klus wordt London, maar eerst naar huis voor een handoperatie en om onze vrienden ook weer eens te zien!

Tot bij de volgende blog!

Over de schrijver
Reactie plaatsen