Zandsculpturen in Londen
13 maart 2018 
1 min. leestijd

Zandsculpturen in Londen

In Londen is het altijd super super druk en dan heerlijk te bedenken dat wij in het rustige Pieterburen wonen! Op deze manier kan ik ook wel van de drukte genieten, lekker mensen kijken als we van de site (Hidepark winter wonderland) naar ons appartement wandelen. We wonen samen met Hanneke en Martijn, onze collega’s, en elk jaar maken we er weer een feestje van. We maken sneeuw sculpturen. Hanneke en Martijn maken de octopus en wij de onderzeeboot plus een krab en een aal. Samen maken wij de scheidings-muren.

Thank you

Ik heb het genoegen Jasper hartelijk te bedanken dat hij mij heeft gesponsord als dank voor al de blogjes die ik schrijf. Nu ben ik de trotse eigenaar van een heus technisch vernufte stadycam! Als ik nu om onze sculpturen heen wandel met mijn camera schokt dat nogal en kost het op die manier moeite om het “smooth” voor elkaar te krijgen. Nu is dat een fluitje van een cent!

Bedankt Jasper!!!

Nu wilde ik de site filmen en gebruik maken van deze nieuwe gadget. Maar toen ik klaar was met mijn ronde bleek dat ik vergeten was de record knop in te drukken en was ineens bijna mijn baterij van mijn camera op en kon ik dus maar een zeer beknopte opname maken. In de vrieskou gaan batterijen zeer snel leeg!

Zodra ik tijd heb alles te monteren zal ik een link bijsluiten. Ook de timelapse is deze keer overgeslagen, wat ik overigens erg jammer vind.

Terug naar de sneeuw

Ja hoe werkt dat met die sneeuw?

Ze maken de sneeuw in een truck. Daar zit een apparaat in die de sneeuw maakt. Eigenlijk zijn het stukjes ijs en draait er langzaam een stalen cilinder door het water. De cylinder is super koud en het water vriest aan de cylinder vast dat vervolgens meteen afgeschraapt wordt en in een trechter terecht komt. Daar zit dan weer een soort draai mechaniek in dat er voor zorgt dat het schaafsel met een ruk door een slang wordt geblazen. De tientallen meters lange slang komt in de tent uit. Recht in een bekisting, die dan langzaam wordt gevuld. Een kubieke meter duurt hiermee ongeveer een uur.

Dit is een van de leukere festivals, opdrachtgevers van het jaar. Vaak krijg je een leuke opdracht en genoeg tijd. Ze zijn altijd zeer behulpzaam en willen mooie creaties maken. Bent u in Londen deze winter? Ga dan zeker even naar Hidepark of kijk op hun website: http://icesculpture.co.uk/

Het was weer een hele ervaring! Nu vertrek ik naar Basel (Europapark) en vertrekt Edith door naar Florida!

Over de schrijver
Reactie plaatsen