Zandsculpturen in Oss
15 augustus 2017 
1 min. leestijd

Zandsculpturen in Oss

Deze week zijn onze sculpturen te vinden in Oss. Het thema is “Van Mondriaan tot Dutch Design”, maar dan in de breedste zin van het woord. Niet alleen een link naar Mondriaan/De Stijl, maar alles wat Nederlands is; Nederlandse ontwerpers, Nederlandse producten, Nederlandse uitvindingen… you name it!
Dus dacht ik ‘Willyspheres’ daar wil ik iets mee doen. Handjes die uit bollen komen en bollen maken, leuk dat ik mijn eigen uitvinding zo kan gebruiken en dat het programma ‘Het beste idee van Nederland ‘ ook Hollands is! Dus ja.. cool!

We moesten eerst een demosculptuur maken en hadden gekozen voor Jip en Janneke in de heg! Ik wilde mijn laser gebruiken (een nieuw product waar ik aan werk, om afbeeldingen mee te projecteren) omdat dat veel tijd zou schelen.

Mijn verhaal in het thema

‘Het beste idee van Nederland’ was altijd al mijn favoriete tv programma. Een prachtig Nederlands product, waar Nederlanders uitgedaagd worden om met een goed idee te komen.
In 2010 heb ik meegedaan met het zandgereedschapje ‘de Willysphere’ een gereedschapje waarbij je perfect bollen kunt creeeren uit zand en sneeuw. En dat dan vervolgens kunt combineren met verschillende maten waardoor je leuke sculpturen kunt maken. Van lieveheersbeestjes, rupsen tot schildpadden! Uiteindelijk hebben ze bij Het beste idee van Nederland´ mijn gereedschapje in productie genomen. Het is supercool om te weten dat er nu wereldwijd mensen, jong en oud, aangezet worden tot creativiteit bij het spelen met zand!

Het eindresultaat mag er zijn! Superstrak. Ik ben heel tevreden. Mijn collega’s gaven mij de ‘Sculptors Choise’ (supercool bedankt collega’s!)

Na een paar nachtjes in Venlo gingen we weer door naar Pieterburen. Heerlijk een paar daagjes thuis! Alhoewel… we moesten wel nog eerst even flink ons oerwoud in de tuin uitdunnen en meters hoge onkruid weg hakken. En nog veel tekenwerk verrichten voor de aanvraag voor ons huis, duurt lang zoiets.

Nu op naar Parksville, Canada!

 

Over de schrijver
Reactie plaatsen