Zandsculpturen in Otterup
29 juli 2017 
2 min. leestijd

Zandsculpturen in Otterup

Een prima begin in Otterup. De klant wilde iets met zee en stad, dus wij nadenken en wat schetsen laten zien. Vervolgens was de klant happy, dus wij ook happy en konden we beginnen.

Ik wilde iets maken dat leek op iets dat hol was, maar niet overduidelijk iets wat je meteen ziet. Iets waar zand uit stroomt net als een zandklok. Ik dacht aan een hand, die zand pakt en het door zijn vingers laat uitvloeien, waardoor het wordt meegenomen door de wind.

Dag 1 ‘Hand in ’t zand’

Dag 2

Dag 3

Ja ik wilde het stadsgevoel uitdrukken door middel van architectuur en iets klassieks. De grote driehoek onder was toch niet helemaal wat ik wilde.

Dag 4

Het zandlopereffect. Precies goed zo!

Nu ben ik de dagen kwijtgeraakt. We waren achter de schermen ook nog bezig om onze omgevingsvergunning voor elkaar te boxen. Heel veel cat tekenwerk en plaatjes verzamelen (ons huis is namelijk een monument) dus dat vergt wat extra tijd.

Ondertussen is de handsculptuur klaar en ben ik er best tevreden mee. De stad loopt leeg naar het strand. Het zand waait en waait uit de hand. Het waait van het strand naar het land tot in de grote steden waar de korrels bij de mensen komen en roepen “kom naar zee, kom naar strand!” Velen die horen gaan naar het strand van de hand.

‘Hand in ’t zand / zand in ’t hand’

Van de hand is een timelaps video gemaakt, die te zien is op mijn Youtube channel! Als u daar subscribed krijgt u een bericht als ik weer nieuwe filmpjes upload!


Edith heeft ondertussen ook niet helemaal stil gezeten
en kwam met dit: 2 dames die elkaar helpen afdrogen van een verfrissende duik in de zee. Eigenlijk moet er nog een handtasje liggen he.

Het volgende project gaat over het vangen van vis, maar zonder dat ze het weten vangen zij een zeemeermin!!

Ook best wel een stevig windje zo nu en dan. Het project is helemaal goed afgelopen. En de mensen van Otterup vonden het geweldig! Met een tevreden gevoel reizen we door naar Mado bij Lemvi NW kust!

 

Over de schrijver
Reactie plaatsen