Zandsculpturen in Weston Super Mare
31 mei 2018 
2 min. leestijd

Zandsculpturen in Weston Super Mare

Een heerlijke werkdag vandaag!

Vandaag zijn we in Weston Super Mare. We maken clowns in het circus thema. Echt zin in! We gaan ook een mime speler maken wat een foto opp wordt. Onze bagage is weer eens kwijt geraakt dus moesten we vanmorgen eerst even shoppen. Regenjas, schoenen, muts, vest, tandpasta, onderbroeken, sokken, noem maar op. Als er morgen nog geen tassen zijn, koop ik er nog maar een werkbroek bij. We moeten toch aan de slag en al onze kleding ligt ergens op een depot of vliegveld. We bewaren de bonnetjes goed en later dan maar declareren bij de KLM. 

Gevonden!

Heee vanavond kwamen onze koffers binnen! Heerlijk om weer je eigen spullen te hebben. Morgen weer werkkleding aan en lekker warm zijn. (Hopelijk schijnt de zon)

Wat mij nu opvalt, is dat ik denk dat er tegenwoordig undercover groupies zijn. Mensen die proberen binnen te dringen in de organisatie en zo dicht mogelijk bij de artiesten willen zijn. Het begint dan met het kopiëren van kleding, manier van praten. Sommige mogen op een gegeven moment helpen met klusjes als repareren, water halen en zo komen deze mensen steeds dichter bij hetgeen wat ze zelf graag zouden willen zijn. Ik ken een Amerikaan die aan zijn opmars bezig is. En hij doet het niet slecht hoor!

Ik heb hem een jaar of 3 geleden leren kennen in Texas waar hij vaak om ons sculptuur heen dwaalde. Hij was geïnteresseerd in tools (daar herken je het vooral aan!) en nu probeert hij in de Amerikaanse competitie terecht te komen, niet de amateurs neeeee nee! Zijn doel is bij de “masters” te komen, want als je daar bij zit als Amerikaan kun je misschien internationaal gaan. Nu vind ik zelf dat er best wel wat “masters” zijn die zich eigenlijk nog niet zo zouden mogen noemen, maar ik heb ook niet altijd mijn dag en maak ik prut :(

Ik hoop dat die Amerikaan een keer doorbreekt! Ik heb hem ieder geval mijn best gedaan om hem te helpen tot een bepaalde hoogte.  Daarna moet hij zelf verder.

Two clowns in a pants

Vandaag “two clowns in a pants”. De ene clown lacht, de ander is bedroeft, maar de schmink wordt het tegenovergestelde. En de clowns zijn af! 

Hoe gaat het te werk bij een reliëf? 

Stap 1: Zoek een leuk plaatje

Stap 2: een plaatje kopiëren (dat wordt tegenwoordig erg vaak gedaan)

Ik zelf ga graag voor 3D, maar soms wegens tijdgebrek kan een 2D een uitkomst bieden.

Stap 3: Raster het plaatje

Stap 4: Pas het in op een blok zand.

Stap 5: Plaats hetzelfde raster in het groot op het blok aan, nadat je het blok vlak hebt gemaakt.

Het is belangrijk om het plaatje uitgeprint en gelamineerd te hebben, zodat het niet verpest wordt in de regen.

Stap 6: Zoek de lijnen in elk vakje en teken die na op het zand in het desbetreffende vakje.

En dan de het laatste!

Stap 7: Uitsnijden maar

Competitie

We hebben 4 dagen te tijd om iets moois te maken. Mijn titel is: “Everybody knows the trouble I saw.” Het gaat over een goochelende clown, die het vak maar niet onder de knie krijgt. Uiteindelijk kwam Grashem Glover met een fantastische titel en is dat hem geworden. “Everybody knose the trouble I saw”.

Tot bij de volgende blog!

Over de schrijver
Reactie plaatsen