Zandsculpturen in Weymouth
12 juni 2018 
1 min. leestijd

Zandsculpturen in Weymouth

Hallo! We hebben even een tijdje geen zand of ijs gehad. Daardoor konden wij eens heerlijk aan ons huis beginnen en wel met het dak te isoleren. Ook kwamen er nieuwe dakramen in.

Patrik van HTT (huis tuin en terrein) wilde het dak samen met mij wel onder handen nemen. Altijd een groot risico omdat je niet weet met wie je te maken hebt, maar gelukkig ging het allemaal goed en zat het weer lekker mee.

In de week dat Patrik naar Duitsland moest voor een beurs kon ik mooi de dakramen erin zetten. Het grootste geval was een serre op het dak, die heb ik er samen met mijn schoonvader ingezet. Nu gaat Patrik het overnemen en wij gaan nu aan de slag voor Mark!

Zandsculpturen met StarWars

Als je geïnteresseerd bent kun je hier mijn filmpjes bekijken op YouTube https://youtu.be/6fNeIZnZaEk

Het filmpje gaat over een sandartist journey van 2 jaar geleden. Toen we deze keer aankwamen waren er zelfs nog stukken te zien die we toen hadden gemaakt. Gewoon weer hergebruikt als achtergrond. We gaan de sculpturen veranderen in StarWars thema. Na het maken van de schets gingen we aan de slag. 

We begonnen bovenaan met de death star, vervolgens werken we zoveel mogelijk af en sprayen er een laagje lijm over. Daarna halen we de mallen naar beneden en sluiten we de sculpturen aan met de sculpturen die aan de zijkanten komen. Op de voorgrond komen allerlei karakters van de StarWars trilogie.

Nieuwe tool

Vandaag een Makita blower op accu gekocht. Althans vandaag kwam het aan met de post. Heerlijk apparaat en je kunt er makkelijk overtollig zand mee wegblazen. Echt een aanrader voor op festivals.

We zijn weer een stuk opgeschoten, hoewel het nog best veel is wat er moet gebeuren. Vandaag begonnen we aan Jabba the Hutt, maar die stortte opeens in elkaar toen ik aan het bewateren was. Mark (van Sandworld Weymouth) ging het opnieuw compacten, dus ben ik vandaag begonnen met Rey en Kylo Ren. Ondertussen is Edith aan het werk met C3PO en R2D2. Ook moeten we natuurlijk nog BB8 ergens in kwijt!

De laatste dag zit er alweer op mensen! Het was ijsberen koud de laatste 2 dagen brrrrr! Zitten in koud zand.. ja zand kan KOUD zijn! Gelukkig hebben wij een matje om op te zitten. Het was wel aardig aanpoten, vooral omdat we veel zelf moesten aan compacten. De grote compact-klussen deden Mark en Red! En dat scheelt.

Het zand is ook erg langzaam het buigt niet en je kunt het er niet makkelijk mee aan plakken. Je moet echt puur weghalen iets wat ik niet zo vaak meer doe. Wel was het weer een unieke ervaring. 

Tot bij de volgende blog!

 

Over de schrijver
Reactie plaatsen