Zandsculpturen in Zweden deel 1
27 maart 2018 
1 min. leestijd

Zandsculpturen in Zweden deel 1

Beste mensen!

Eerst maar even dit. (Voorop alvast mijn excuses) Het viel mij op dat in lijn vluchten soms erg ‘dikke’ mensen aanwezig zijn. En dan zie ik er iemand naast zitten, die dit helemaal niet leuk vindt. Waarschijnlijk vindt de ‘dikkere’ meneer (of mevrouw) dat ook niet zo. Ik denk dat in de toekomst dit zal gaan veranderen. Je mag tegenwoordig maar 23 kg meenemen tenzij je business class reist of diamant status hebt. Met een goud status kun je al een extra tas inchecken van 23 kg!

Stel je weegt 150 kg en je mag 46 kg meenemen plus handbagage van pl mn 12 kg. Dan breng je totaal een gewicht van 208 kg in het vliegtuig. Terwijl een kleiner iemand van 70 kg met 2 tassen en handbagage totaal op zo’n 128 kg uitkomt. Best een verschil! Ik denk dat er in de toekomst rekening mee wordt gehouden zodat het (eerlijk) verdeeld gaat worden. Maar hoe dan? Moeten ‘dikkere’ mensen meer betalen (Er komen situaties voor waarbij de ‘dikkere’ mensen een gedeelte van de stoel van de medepassagier in beslag nemen) voor een eigen stoel? En hoe wordt dit dan weer opgelost?

Moeten de ‘dikkere’ mensen verplaatst worden naar business class? Moeten die daar dan voor betalen? Hoe denken de ‘dikkere’ mensen hier eigenlijk over?

Durf ik nog niet te vragen! Maar bent u ‘dik’ (dat velen niet zo snel van zichzelf vinden) reageer dan alstublieft zodat er een discussie komt!

Mijn ideeën

Hoe denk ik hierover als uitvinder Kunstenaar-beeldhouwer? En hoe of wat kan ik hiervoor uitvinden / creëren/ oplossen?

In vliegtuigen zitten natuurlijk niet alleen maar ‘dikke’ mensen. Maar een bepaald percentage. Je kijkt dan hoeveel het er dan zijn. Ik heb geen idee op het moment dus er zal onderzoek moeten worden gedaan. Misschien moet niet alleen de bagage worden gewogen maar ook de omvang en het gewicht van de eigenaar zodat die een passende stoel kan krijgen. Misschien wel naast iemand die heel mager is. Het zou zeer interessant zijn dat de hoeveelheid dikke mensen hetzelfde zijn als hele ‘dunne’.

Ik denk nu aan stoel-rijen van verschillende afmetingen. Bijvoorbeeld een wat bredere stoel met twee smalle stoelen. Goed voor een ‘dik’ iemand met 2 ‘dunne’ mensen.

Vliegtuig indeling

Goed je ziet in dit voorbeeld meteen dat de mensen die er dan achter zitten er niet blij van worden. Krijg je een te smal tafeltje voor je neus met minder bergruimte. Hmmmm dan moet daarachter ook weer 2 ‘dunne’ en één maal ‘dik’ iemand zitten. Of je zet die mensen helemaal achteraan. Daar word je toch ook niet blij van hè!

Misschien moeten we gewoon maar accepteren dat we moeten samenleven. Door dik en dun!

Probleem opgelost! 🙂

Over de schrijver
Reactie plaatsen