IJssculpturen in Zweden deel 3
17 april 2018 
1 min. leestijd

IJssculpturen in Zweden deel 3

Vandaag gaat ons avontuur in Zweden verder. We begonnen met een “Flowerfall”, waar we ijsbolletjes in gaan maken die het licht reflecteren. Ook komt er een bankje omheen met rendierhuid erop, pretty cool!
Wat ook een leuke bijkomstigheid is… we gaan in ons eigen gemaakte kerkje trouwen! We wilden dit 2 jaar geleden al proberen, maar hadden toen best wel veel vertraging waardoor we onze plannen moeten uitstellen. We hadden nog overwogen om in januari terug te komen, maar toen was het te druk met opdrachten, dus nu gaat het echt gebeuren!

Cirkeltje rond

We willen ringen van ijs, want dat past natuurlijk goed bij ons. Maar ook de betekenis is erg mooi. Ringen van ijs die wegsmelten als symbool voor het vergankelijke, maar eeuwige liefde die overblijft. Uiteindelijk smelt de hele kerk weg en stroomt het water terug naar de Torn rivier, waarna de cirkel weer rond is.

Huwelijk

De meeste artiesten zijn nu alweer naar huis of naar andere projecten, maar wij zijn hier tot 24 december. We vieren kerst onderweg naar huis, maar de trouwerij begint morgen om 16.30 uur, dus moeten we nu eerst naar Kiruna voor een paar documenten zodat ons huwelijk wettig wordt. Het maken van de kerk was best vermoeiend en uitdagend. Vooral omdat ik ziek werd en veel moest hoesten en hoofdpijn had. Maar gelukkig is alles gelukt, mede dankzij het buildingsteam!
Als laatste hebben we in de ceremonieruimte een enorme mandala geklust als mooie decoratie.

Trouwdag

Onze trouwdag was een fantastische dag met veel mensen en een heerlijk diner. Het huwelijk is online live uitgezonden, wat wel heel erg cool is! We zijn nu al een paar dagen thuis en zijn heerlijk aan het nagenieten. Intussen maken we ijs bijtels en slijpen we alles bij. Dan nog wat boodschappen doen, rekeningen betalen, tas inpakken en op naar Canada!
De komende maand verblijven we daar om 3 projecten te doen en wat vrienden te bezoeken.
Tot bij de volgende blog!
Over de schrijver
Reactie plaatsen