Seizoen 2016 (De wereld van Rien Poortvliet)  was een groot succes. Het festijn is alweer volop aan het werk met de voorbereidingen voor het seizoen 2017. Het thema zal dan “Erop uit in eigen land” zijn. In het overdekte gedeelte is ook dit jaar weer weer een leuke puzzel te vinden.

Het festijn staat zoals altijd weer garant voor een leuk uitje voor het hele gezin. De zandkunstwerken en de ambiance er omheen zijn een trekpleister voor binnen- en buitenlandse toeristen en zetten de Veluwe nog meer op de kaart.

Openingstijden, adres en route

In 2017 is het zandsculpturenfestijn geopend van 14 april tm 28 oktober

Openingstijden:
Maandag t/m vrijdag van 10.00 – 17.30 uur
Zaterdag van 10.00 – 17.00 uur
Zondag gesloten!
Kaarten bestellen voor het Veluws Zandsculpturenfestijn

Adres
’t Veluws Zandsculpturenfestijn
Oude Barnevelderweg 5
3886 PT Garderen
T: 0577 – 46 24 82

Route beschrijving vanuit Amersfoort, Utrecht Barneveld, Deventer en Zwolle kun je hier vinden

Thema per jaar:


2017 Erop uit in eigen land
2016 De wereld van Rien Poortvliet
2015 Grootmoederstijd
2014 Beleef de gouden eeuw
2013 Ik hou van Holland

Rien Poortvliet


Rien Poortvliet zag zichzelf als een tekenend verhaalverteller. Zijn tekeningen vertellen voor het grootste deel het verhaal, hooguit in combinatie met een kleine titel of opschrift. En… altijd valt er iets te ontdekken of te genieten, iets om je over te verbazen of te verwonderen. Het grote publiek vond én vindt de tekeningen van Poortvliet prachtig, waarin je zijn liefde voor de natuur direct terugziet. Zeer treffend weet Poortvliet een ree, een wild zwijn of een vos in actie neer te zetten. Ook de speciale sfeer van het platteland van weleer kon Poortvliet als geen ander overbrengen op het doek. En dan waren er natuurlijk nog de kabouters! Samen met Will Huygen maakte hij twee zeer populaire kabouterboeken. Kortom: kom kijken bij ’t Veluws Zandsculpturenfestijn en stap in de wondere wereld van Rien Poortvliet.

In het overdekte deel vindt u ca. 35 sculpturen die een spreekwoord uitbeelden. Weet u welk spreekwoord het is? Puzzel lekker mee en maak kans op leuke prijzen.

[embed]https://youtu.be/A4onSz-n110[/embed]