Zandsculpturen Sneek

Zandsculpturen Sneek

Het festival vond in 2016 plaats in Sneek, van 8 juli tot 25 september, en het thema van deze editie van het Zandsculpturen Festival was 'EEN REIS DOOR DE TIJD'. Het festival bestond uit een tentoonstelling van metershoge Zandsculpturen, die gemaakt waren door professionele kunstenaars uit binnen- en buitenland.

Nederlandse kampioenschappen bij Zandsculpturen Sneek

Onderdeel van het festival waren ook de Nederlandse Kampioenschappen Zandsculpturen, waarbij de top van de Nederlandse Zandsculptuur wereld streed om DE titel en waarbij de bezoeker zelf mocht stemmen op zijn of haar favoriete sculptuur.

Voor het Zandsculpturen Festival Friesland  900 ton zand gebruikt. Het zand werd omgetoverd tot een magische wereld van indrukwekkende sculpturen. Het thema 'een reis door de tijd' gaf in de breedste zin van het woord vorm aan het festival.

Daarnaast was er natuurlijk nog veel meer te beleven: workshop zandsculpturen, live demonstraties, vele interactieve fotomogelijkheden, een zandbak voor de kleintjes, teambuilding voor bedrijven, en ook was er uiteraard een terras om te kunnen genieten van een lekker hapje en drankje bij de zandbar.

Op diverse data vertoonden bekende en minder bekende Zandsculptuur Bouwers hun kunsten tijdens live-demonstraties! Uiteraard waren er op aanvraag ook rondleidingen, verjaardagen, productlanceringen en kinderfeestjes mogelijk.

Adres en route


Zandsculptuur festival Friesland
Oppenhuizerweg
8606 AL Sneek
tel: 06 23758994

Route beschrijving vanuit Amsterdam

Prijzen


Volwassenen: € 4,50
Kinderen (3-15 jaar): € 3,-
baby (0-2 jaar): gratis

Kaartjes kun je hier bestellen.

Openingstijden 2017


van 9 juli t/m 25 september is het festival dagelijks van 10:00 tot 18:00 geopend voor bezoekers.

Tip 1 : Trek ongeveer 1,5 uur de tijd uit om alle zandsculpturen goed te bekijken. Iets meer als je ook een kopje koffie wilt drinken aan de zandbar :)

Tip 2 : Wil je als bezoeker  nog een activiteit toevoegen aan je dagje uit in Sneek. Het theather sneek is een leuke aanvulling.

https://youtu.be/M_ycXIbAJFE
Reactie plaatsen